úterý 10. února 2015

Krůtí roláda se špenátem, oříšky a cuketou

Tento oběd připravuji velmi často, protože je velmi chutný a přitom dietní. 

Piniové oříšky jsou vynikající jak syrové tak i v masu. Jsou z ořechů a semen nejlépe stravitelné a jsou složené převážně z polynenasycených mastných kyselin (linolová a pinolová), které jsou důležité při tvorbě nervové tkáně a snižování cholesterolu. Jsou vynikajícím zdrojem vitamínu B1 a pomáhají tak při poruchách nervové soustavy. 

Doporučují se jíst lidem trpícím stresem, depresemi, ale i při studiu. 
Uchovávejte je v uzavřené nádobě, protože se rychle kazí. 
Ingredience:
2 krůtí prsa (můžete použít kuřecí nebo telecí)
1 cibule
2 stroužky česneku
Baby špenát
1 hrst piniových ořechů
Rostlinný olej na smažení (řepkový, kokosový)
Sůl 
Pepř
bazalka
Natur koření na zeleninu
1 cuketa
1 mrkev
Alobal

Postup:
Krůtí plátky rozkrojíme, naklepeme a okořeníme. Cibulku osmahneme na oleji dozlatova, ke konci přidáme česnek a špenát, pořádně promícháme a ještě minutku podusíme.

Směs klademe na plátky masa, posypeme nasekanými piniovými ořechy a sušenou bazalkou (pokud máte čerstvou, je to ještě lepší). Srolujeme a zabalíme do alobalu a vložíme do pečící mísy podlité mírně vodou. 

Dáme do trouby na 30 minut na 180°C. Po 25 minutách rozbalíme alobal a 5 minut pečeme do křupava. 

Nakrájíme cuketu a mrkev na kolečka, posypeme kořením na zeleninu. Nejprve orestujeme  mrkev z obou stran, přikryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme, po 5 minutách přidáme cuketu a opět z obou stran orestujeme a dusíme dalších 10 minut. 




Žádné komentáře:

Okomentovat