středa 18. března 2015

Bezlepkový těstovinový salát s vařeným vejcem


Což takhle dát si těstovinový salát bez lepku a laktózy? Jde to. Takže fitnesáci a fitnesačky, pokud nevíte, co lehkého na večeři, třeba vás zaujme snadný a rychlý salát z kukuřičných těstovin, které se dají koupit například v Tescu. Jsou zcela bez lepku, který našemu tělu jen škodí a pokud chcete střeva pročistit a dostat tak do sebe více živin, určitě byste se měli zamyslet nad tím, co jíte. 

O tom, že pšenice a všeobecně lepek opravdu škodí, se dočtete v knize "Život bez pšenice", která se dá stáhnout na internetu. 

Ingredience: 
1/2 Hrnku těstovin bez lepku (kukuřičné, pohankové, jáhlové...)
1/2 balení zeleninového listového salátu - mix (např. frisee, špenát, ledový salát)
1 mrkev
1/2 hrnku vařené kukuřice
2 vejce - BIO od farmáře
1 sojový jogurt
1 PL koření na saláty
1 ČL kremžské hořčice

Postup: 
Těstoviny uvaříme v osolené vodě do měkka. Dvě celá vejce uvaříme natvrdo v osolené vodě 12 minut. Mezitím si připravíme jogurtovou zálivku na salát. Do jogurtu zamícháme koření na salát a kremžskou hořčici. Listovou zeleninu si nakrájíme na menší kousky, mrkev nastrouháme a kukuřici uvaříme a scedíme. Vše smícháme v míse s jogurtovou zálivkou. Nakonec přidáme na kolečka nakrájená vychladnutá dvě vejce. 

Žádné komentáře:

Okomentovat