pondělí 9. února 2015

Makovo-jahodové řezy


Čekáte návštěvu? Udělejte jim radost a polechtejte chuťové buňky tímto sladkým nepečeným RAW dezertem s cukrem z kokosových květů (vhodný i pro diabetiky díky nízkému GI, 30cal/100g) namísto rafinovaného bílého. 

Korpus:
1 hrnek máku
1 hrnek kokosu
4 PL kokosový olej
6 PL kokosový cukr

Jahodový krém:
1 hrnek kešu - předem namočené
1 hrst jahod
6 PL kokosový cukr
4 PL kakaové máslo - rozpuštěné
kokos nebo čokoláda na ozdobení

Postup: 
V mixéru s vysokými otáčkami rozmixujeme mák a kokos na moučku, smícháme dohromady s cukrem a kokosovým olejem, až se vytvoří pevná hmota, kterou vtlačíme do formy na dort nebo na chléb (Já použila hranatou formu)

Rozmixujeme kešu (které jsme si předem na 4h namočili do vody) s čerstvými nebo rozmraženými jahodami, přidáme rozpuštěné kakaové máslo, cukr a navrstvíme na korpus. 

Necháme ztuhnout v chladničce, poté posypeme strouhaným kokosem nebo nasekanými kousky čokolády, ořechů aj. 



Žádné komentáře:

Okomentovat