pondělí 9. února 2015

RAW zmrzliny

Malinová zmrzlina
1 plechovka BIO kokosové mléko - v DM
1 hrnek maliny
6 PL kokosový cukr

Postup: 
Kokosové mléko dejte vychladit do lednice, poté ušlehejte ve šlehači na šlehačku, přimíchejte kokosový cukr a rozmixujte s malinami. Dejte do formiček a vychladit do mrazničky. 

TIP: místo malin můžete použít jahody, borůvky, rybíz, či jiné ovoce

Raspberry ice cream
BIO 1 can of coconut milk - in DM
1 cup raspberries
6 PL coconut sugar
blender

Procedure:
Coconut milk let cool in the refrigerator, then beat in cream beater, then blend coconut sugar and with raspberries. Put into molds and chill in the freezer.

TIP: You can use strawberries instead of raspberries. Or blueberry, currant or other fruit

*********************************************************************
Kokosovo-kakaová zmrzlina
1 mladý kokos – resp. Dužina z něj + kokosová voda
6PL raw kakao – odtučněné
5PL cukr z kokosových květů
Mixér – např. G21 Perfect smoothie, který má vysoké otáčky

Postup:
Vylít si do hrníčku vodu z mladého kokosu. Rozbít kokos a vydlabat dužinu, kterou nakrájet na kousky a dát zamrazit. Kokosovou vodu přelít do formiček na led a dát zamrazit. Mražení můžete vynechat, ale je to tak lepší.

Po zmrznutí rozmixovat dužinu s kokosovou vodou, kakaem a cukrem a nechat opět v mrazničce.

Perfektní je tuto hotovou zmrzlinovou směs dát do formiček na zmrzlinky od Tescoma

Cocoa-Coconut Ice Cream
1 young coconut - The pulp of him + coconut water
6PL raw cocoa - skimmed
5PL sugar from coconut flowers
Blender Mixer - e.g. G21 Perfect smoothie, which has high speed

Procedure:
Pour water into a cup from a young coconut. Smash coconut and scoop out the pulp, which cut into pieces and put freeze. Coconut water spill over into molds for ice and put freeze. Freezing can omit it, but it's better that way.

After freezing the pulp blend with coconut water, cocoa and sugar and let back in the freezer.

Let the ice cream mixture into molds and put freeze. 

**********************************************************************
Energetická Maca zmrzlina
1 mladý kokos – resp. Dužina z něj + kokosová voda
6PL raw Maca
5PL cukr z kokosových květů
Mixér

Postup:
Vylít si do hrníčku vodu z mladého kokosu. Rozbít kokos a vydlabat dužinu, kterou nakrájet na kousky a dát zamrazit. Kokosovou vodu přelít do formiček na led a dát zamrazit. Mražení můžete vynechat, ale je to tak lepší.

Po zmrznutí rozmixovat dužinu s kokosovou vodou, Macou a cukrem a nechat opět v mrazničce.

Energy Maca Ice cream
1 young coconut - The pulp of him + coconut water
6PL raw Maca
5PL sugar from coconut flowers
Blender

Procedure:
Pour water into a cup from a young coconut. Smash coconut and scoop out the pulp, which cut into pieces and put freeze. Coconut water spill over into molds for ice and put freeze. Freezing can omit it, but it's better that way.

After freezing the pulp puree with coconut water, Maca and sugar and let back in the freezer.

*********************************************************************
Papayová zmrzlina - velmi jednoduchá
1 papaya
6 datlí Medjool bez pecek
Mixér

Postup: 
Papayu nakrájet na kostičky a dát mírně zamrazit, poté rozmixovat s datlemi a opět zamrazit. 

Papaya Ice cream - very simple
1 Papaya
6 Dates Medjool - fresh
Blender

Procedure: 
Cut Papaya into smal pieces and put to freezer. Then blend well with dates and freeze again or simply serve. 

*********************************************************************
Banánová zmrzlina
5 banánů
6 datlí Medjool bez pecek
1 hrnek kokos strouhaný

Postup:
Banány nakrájet na menší kousky a mírně zmrazit, poté mixnout s datlemi a opět zamrazit.

Banana Ice cream
5 Bananas
6 Fresh dates Medjool
1 cup grated coconut

Procedure: 
Cut the bananas to smal pieces and put to freeze. Then blend with dates and freeze again or simply serve. 

*********************************************************************
Pistáciová zmrzlina
1 hrst pistácií RAW
4 PL kokosový cukr
1 hrnek kešu
1 kokosové mléko BIO v plechovce

Postup:  
Mléko vychladíme v ledničce a poté ušleháme ve šlehači na šlehačku. Pistácie vyloupeme, kešu předem na 4h namočíme, poté rozmixujeme s většinou pistácií (část dejte bokem a nasekejte na menší kousky, které poté zamícháte na závěr do zmrzliny, aby pěkně křupala) spolu s kokosovým cukrem a přimícháme šlehačku z kokosového mléka. Zamrazíme do formiček

Pistachio ice cream
1 handful of pistachios RAW
4 PL coconut sugar
1 cup cashews
1 BIO coconut milk in a can

Procedure:
Cool the coconut milk in the fridge and then whisk together in a mixing bowl of cream. Pistachio rob, cashew soak 4 hours in water, then blend with the majority of pistachios (part put aside and chop them into smaller pieces, then put into the finished cream) with coconut sugar and blend with the coconut cream. Put into molds and freeze. 

*********************************************************************
Avokádová zmrzlina
1 avokádo
6 datlí Medjool bez pecky
1/4 hrnku mandlového mléka
1 ČL vanilkový extrakt
5 jahod na ozdobu
1 hrst Goji
1 hrst drcených kakaových bobů RAW


Postup: 
Avokádo nakrájejte na menší kousky a dejte zamrazit. Poté rozmixujte s datlemi, mandlovým mlékem, vanilkou. Vmíchejte Goji a můžete rovnou podávat. Každou porci ozdobte jahodama a drcenými kakaovými boby. 

Avocado Ice cream
1 Avocado
6 Fresh Medjool dates
1/4 cup almond milk
1 tablespoon Vanilla extract
5 strawberries for decorating
1 handful Goji
1 handful crushed cocoa beans

Procedure:
Avocado cut to the smal pieces and get to freeze. Then blend together with dates, almond milk, vanilla. After blending mix with Goji and cocoa beans. 




Žádné komentáře:

Okomentovat