neděle 1. února 2015

Mandlový RAW jogurt

Tento typ jogurtu jsem kdysi objevila na nějakých stránkách a od té doby na něj nedám dopustit. V ledničce vydrží v uzavřené sklenici 2-3 dny a velmi chutná i dětem. 

Mandlový RAW jogurt
1 hrnek Mandle natural
¼ hrnku vody
1 kapsle laktobacily (např. GS laktobacily Forte)
štipka soli

Postup:
Mandle namočit na 8 – 12 hodin a proplachovat. Poté oloupat, rozmixovat v mixéru, např. G21 Perfect smoothie s vodou a práškem laktobacilů z kapsle. Nechat půl dne v teple ve sklednici. Poté sklenici uzavřít a skladovat v chladu.

Ochucení: 
1. Sladké: Tento jogurt můžete ochutit raw kakaem, kokosem a medem nebo ještě lépe rostlinkou stévie. 
2. Slané: Sůl, koření (oregáno, kurkuma, kmín, thymián, pažitka aj..) a dát do zeleninového salátu, recept na salát zde

Ovoce bych moc nedávala, jelikož to nevyhovuje správnému kombinování a ovoce by díky ořechům v žaludku brzy zkvasilo. 


TIP:
Místo mandlí můžete použít jakékoliv jiné ořechy, výborné jsou vlašské ořechy – ty namáčejte déle a často proplachujte, dokud přestanou být hořké. 

Žádné komentáře:

Okomentovat